Zâmbește!

happy girl

”Zâmbește! Zâmbește mereu!” Ni se spune mereu să zâmbim, să privim spre viitor cu zâmbetul pe față pentru că atunci când întâmpinăm viitorul cu un zâmbet, el ne va surâde. Dar chiar e atât de ușor să zâmbești? Să zâmbești mereu? Să crezi cu toată tăria că lucrurile vor fi bine, chiar și atunci când în loc să urci, ți se pare că în fiecare secundă care trece ești tot mai jos, tot mai departe de ceea ce ai nevoie pentru a zâmbi?

Uneori da, alteori nu. Depinde… Dacă suntem obiectivi, atunci găsim ușor soluții care par plauzibile. Dar dacă suntem subiectivi? Atunci lucrurile stau altfel. Mereu e mai greu când ești implicat direct. Atunci am vrea o soluție imediată care să ne aducă un zâmbet autentic pe chip. Dar, dacă soluția întârzie să apară, nu avem de ales decât să mergem înainte, să ne străduim să zâmbim, să ne folosim de zâmbetele false pentru ca, încetul cu încetul, să avem puterea să le transformăm în zâmbete adevărate, sincere, radiante.

Recunosc, și eu dau sfatul acesta. Și eu le spun prietenilor “Zâmbiți!”. Și e chiar simplu când privești lucrurile din exterior. Dar știu și cum e să vezi lucrurile din interior. Știu cum e să îți plângă sufletul și să ți se spună “Zâmbește!”. Știu cum e să folosești zâmbete false, care exprimă orice, mai puțin ce simți de fapt. Dar atitudinea noastră față de prezent ne influențează viitorul, asă că, oricât de greu ți-ar fi, ZÂMBEȘTE! Găsește ceva care să îți dea putere, agață-te de un vis și nu îi mai da drumul. Și zâmbește. Asta, și puțină răbdare, te vor ajuta să te simți mai bine, să mergi mai departe.

Un prieten spunea: “Nu poți avea tristețe fără fericire, nici fericire fără tristețe. Amândouă pot fi profunde, dar fericirea în plus radiază.” Și așa e. După clipele grele de tristețe vine bucuria care ne face să radiem. Ce frumos ar fi să putem vedea frumosul chiar și în cea mai adâncă suferință. Dar uneori, nu prea reușim să facem asta. Totuși, până și după cea mai lungă noapte se face zi, așa că încearcă să găsești mereu o speranță, un vis care să te ajute să continui chiar dacă ți-e greu. Și nu uita, zâmbește! ZÂMBEȘTE mereu! Crede că fericirea va veni și, la momentul potrivit, va fi în fața ta, fără ca să îți dai măcar seama când a ajuns!

2 thoughts on “Zâmbește!

  1. Zambeste si fii fericit in prezent, iar prezentul ii va transmite si viitorului fericirea ta si te va astepta si viitorul cu bucurie. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s