Timpul

timpulNimic nu e mai inselator decat timpul. Daca azi iti da impresia ca ai tot viitorul inainte, maine poate iti vei da seama ca e tarziu sau mult prea tarziu. Trece fara sa te intrebe ce vrei. Cu bune, cu rele, trece si te poarta cu el. Te poarta prin incercari, prin suferinte, prin bucurii. Le amesteca pe toate dupa bunul lui plac si nu poti decat sa i te supui. Se spune ca suntem liberi, dar de fapt nu e asa. Suntem dominati de timpul care trece fara sa ne asculte, de propriile trairi si sentimente.

Sunt zile in care tot ce vrem e sa tragem de timp, ca sa nu treaca asa repede, vrand parca sa-l oprim in acea perioada in care simtim ca avem totul, ca putem totul si sunt zile in care abia asteptam sa treaca mai repede pentru a nu mai simti atat de prezent in viata noastra absenta a ceva ce ne facea fericiti

Se spune ca timpul le vindeca pe toate. Dar cum face asta? Chiar uitam sau pur si simplu invatam sa traim cu durerea in suflet si cu o masca pe chip? Cred ca atunci cand ceea ce traim e cu adevarat important si special, nici nu se pune problema uitarii. Poate nu e asa, dar eu asta cred: ca invatam sa traim cu durerea in suflet, invatam sa ne mintim ca totul e in regula, ca noi suntem bine, cand lucrurile sunt departe de a fi astfel.

Timpul trece si ceea ce ramane in urma lui nu sunt vobele, ci faptele si amintirea lor. Amintirea a tot ce a fost, dar nu se va mai intoarce. Nu e mereu usor sa te obisnuiesti cu schimbarile pe care le aduce timpul, dar sunt lucruri care se intampla pentru ca asa trebuie si pentru ca intr-o zi vom intelege ca asa a fost cel mai bine. Daca vrei sa invingi in lupta cu timpul, invata sa pretuiesti ceea ce ai azi, ceea ce ai acum!

2 thoughts on “Timpul

  1. Timpul, un element natural, a fost antropizat de catre om, prin divizarea acestuia in secunde, minute, ore, zile etc. si prin aparitia ceasului. Teoretic, timpul e o notiune abstracta pentru ca nu il vezi si nu il poti atinge fizic. In consecinta, nu ar putea fi relativ? Daca e relativ inseamna ca am putea avea control asupra lui. Cu siguranta ti s-a intamplat sa ti se para ca timpul trece repede (cel mai des in situatiile in care te simti bine) sau, si celalta extrema, ca timpul trece foarte greu. Deci, el trece pe langa noi, sau noi il lasam sa treaca pe langa noi?

    Si sunt de acord cu ultima idee pe care ai scris-o. Prezentul e cel mai important. Daca te uiti in trecut o sa vezi doar situatiile nasoale din viata ta, iar daca te uiti in viitor vei avea asteptari. Asteptari care, neindeplinite, o sa iti aduca dezamagiri. Si asta ii face pe oameni sa nu mai aibe incredere in ei insisi.

    • Din păcate nu de puține ori lăsăm timpul să treacă pe lângă noi. Important e sa ne bucuram de prezent, asa cum e el, cu bune si rele, si traim clipa de fata asa cum e, un moment unic care odata trecut nu mai poate fi adus înapoi

      Ps. Scuze de raspunsul cu întârziere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s