Ce faci? Cine ești? Unde ai ajuns?

timp-cu-tine-300x169

Avem timp să facem lucruri inutile, avem timp să stăm ore întregi pe Facebook sau alte rețele de socializare. Avem timp să vorbim despre ceilalți. Avem chiar și timp să ne plictisim. Dar nu avem timp să fim sinceri cu noi, nu avem timp să privim în interiorul nostru și nici să vedem ceea ce e dincolo de aparență.

Când vorbim cu cineva îl întrebăm scurt ”Ce faci?”… Cred că asta e cea mai folosită întrebare. Și are un răspuns la fel de tipic, dat la repezeală: ”Bine”. De obicei acestea se folosesc într-un dialog, dar cum ar fi să pui această întrebare într-un monolog? Să ai un dialog cu propria persoană? Când ai stat ultima dată singur cu tine să te întrebi în cel mai sincer mod: „Ce faci?”? Și când ai făcut asta, ai avut curajul să îți dai un răspuns pe măsură? Să uiți de banalul ”Bine” și să îți răspunzi sincer ce faci de fapt, cum te simți de fapt? Să privești în mintea și în sufletul tău și să vezi dacă acel ”Bine” e și răspunsul lor? Când ai stat ultima dată să îți faci ordine în gânduri? Când te-ai întrebat dacă ai ajuns acolo unde îți doreai? Dacă ai devenit omul care vroiai? Dacă ești fericit? Dacă te simți împlinit? Dacă trăiești viața pe care o visai sau dacă ai ajuns să te mulțumești cu puțin pentru că așa e mai comod?

Te-ai întrebat vreodată cine ești? Cine ești cu adevărat? Te-ai întrebat dacă trăsăturile pe care crezi ca le ai sunt și cele pe care de fapt, le ai? Măcar acum, ți-ai făcut timp să răspunzi la aceste întrebări? Dacă da, cât de mulțumit ești de ce s-a ales de viața ta?

2 thoughts on “Ce faci? Cine ești? Unde ai ajuns?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s