Până la urmă e vina ta, nu a lor!

image

Uneori e greu. Uneori nu ne găsim locul nicăieri. Uneori nu știm încotro ne îndreptăm. Uneori suferim. Suferim mult. Și nu înțelegem de ce. Suferim din diferite motive. Căutăm scuze pentru suferința noastră, dar și vinovați. Și bineînțeles că atât cauzele cât și vinovați sunt altele și în niciun caz noi.

Totuși, oare nu tocmai asta nu e în regulă?

Poate că tocmai atitudinea noastră e vinovată… Nimic nu e întâmplător, ci orice ni se întâmplă e o urmare a deciziilor noastre pentru că de multe ori viața e ca un drum cu sens unic care la un moment dat se despică în două. Și atunci ai de ales: să o iei la dreapta sau la stânga, dar orice ai alege nu te mai poți întoarce, iar cele două drumuri s-ar putea să nu se mai intersecteze vreodată.

Deci, dacă suferi e urmarea deciziilor tale. Tu ai decis pe cine primești în viața ta, unde să mergi și ce să faci. Presupunând că nu ești tu de vină, ce te oprește să vezi partea bună chiar și a celei mai dificile situații? Încearcă, străduiește-te și vei vedea că, până la urmă, tot răul e spre bine. Nu uita ca după orice noapte vine ziua și nici o ploaie nu durează la nesfârșit. Dimpotrivă, de multe ori ploaia e benefică. Tu ai puterea de a schimba lumea ta! Fii sigur că ce e mai bun, încă nu s-a întâmplat, ai răbdare și fii optimist, iar la final vei fi fericit!

4 thoughts on “Până la urmă e vina ta, nu a lor!

 1. Corect!
  O noapte odihnitoare îți doresc!
  P. S. M-am gândit asta-seară la tine și chiar îmi doream să mai citesc un articol scris de tine. 🙂

 2. A fi optimist chiar nu e o idee rea și ar trebui să fim învățați de mici să fim optimiști. Păcat că, mai ales la noi în țară, oamenii nu prea privesc partea plină a paharului. Majoritatea oamenilor se plâng… pensii, salarii etc. și așteaptă ca nu-știu-ce politician să schimbe ceva pentru ei. Cum ai spus și tu, „dacă suferi e urmarea deciziilor tale”.

  Felicitări pentru postare și ține-o tot așa, pentru că nu scrii prostii!

  • Mulțumesc! Voi încerca să scriu cât mai des 🙂

   Într-adevar, degeaba așteptăm ca altcineva să schimbe ceva in viața noastră, numai noi putem schimba ceea ce nu ne convine, chiar dacă nu e întotdeauna ușor și uneori avem nevoie de ajutor !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s