Lavinia a obţinut ce şi-a dorit

Amintiri frumoase din liceu…
Au trecut doi ani de atunci…Cât de repede au trecut și câte s-au schimbat…

LOGO paper

Elevă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, in clasa 12 C, la profilul Matematica-Informatica, Lavinia Cosman a participat anul acesta la Olimpiada de religie si a reusit sa ajunga la etapa nationala. Chiar daca era inconjurata de elevi buni, care puteau sa ajunga si ei la nationala, nu s-a dat batuta si a continuat sa lupte, obtinand 94,5 din 100 puncte la etapa judeteana. Etapa nationala se va desfasura la Cluj, in timpul „Saptamanii altfel”.

LAVINIA COSMAN LAVINIA COSMAN

Lavinia ne spune ca participa a treia oara la aceasta olimpiada, prima data fiind in clasa a 10-a, la propunerea domnului profesor coordonator Calin Perte, dar acum a reusit sa ajunga la nationala, spre surprinderea ei, ca si a domnului profesor. Spune ca a fost destul de usor sa se antreneze pentru rezultatul obtinut, avand in vedere ca isi dorea foarte mult sa ajunga aici, astfel ca a inceput sa se pregateasca din timp…

View original post 236 more words

6 thoughts on “Lavinia a obţinut ce şi-a dorit

  • Dacă aș fi fost întrebată asta acum doi ani, când am participat la olimpiadă, aș fi dat probabil un răspuns de genul: “Am învățat că Dumnezeu e mereu alături de noi, chiar și atunci când avem impresia greșită că nu”. Acum însă, cred că din această experiență am învățat că dincolo de religie, e mai importantă credința oamenilor. Degeaba cineva este religios, dacă nu e cu adevărat credincios. Degeaba mergem la biserică, dacă în loc să ne rugăm și să fim atenți la slujbă/predică, găsim alte preocupări. Şi am mai învățat cât de important este să ne oprim câteva minute din a cere, pentru a-I mulțumi pentru tot ce primim de la El, chiar dacă unele lucruri nu sunt tocmai ce am vrea noi(pe termen lung s-ar putea ca ceea ce trăim să ne fie mult mai cu folos decât ceea ce am dori noi să trăim) 🙂

   • Adicã puteai sã iei locul întâi la religie, si sã nu ai credintã potrivitã în Dumnezeu?

    Ce bine cã ai învãtat multumirea. Chiar aveam nevoie sã îmi reamintesc ideea asta.:)

   • Din păcate, structura olimpiadelor în general este astfel structurată încât cine învață bine are șanse mai mari ca să ia un loc cât mai bun. Dar daca știi partea teoretică, nu înseamnă că o si aplici în propria viață.

   • Mă bucur că vorbești despre asta, atât de conștient. Unii văd diploma – încă sunt astfel de oameni – la egal cu trăirea.
    Poate din cauza asta aud oameni dezamăgiți de preoți și pastori care au terminat teologia. Au impresia că aceștia reprezintă creștinismul și uită să privească la oamenii sinpli care îl trăiesc.
    Mă bucur că ai și cunoștința și vorbești ca cineva care trăiește în credincioșie față de Dumnezeu 🙂 Mult curaj mai departe!

   • Multe nu sunt așa cum ar trebui să fie, dar să nu ne pierdem speranța că într-o zi lucrurile vor reveni pe drumul firesc.
    Mulțumesc pentru gândurile tale. Toate cele bune! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s