Adevărul eliberează

adevarul-doare-sau-elibereaza-1024x689

Ce nu știi, nu îți face rău. Dar nimic nu poate fi ascuns pentru totdeauna și atunci întreb: Oare când afli ceea ce ți-a fost ascuns un timp, nu suferi mai mult? Și nu te macină până în adâncul sufletului intrebarea: cum ar fi fost dacă ai fi știut de la început?

Adevărul nu e întotdeauna tocmai plăcut, dar el este singurul care îți dă siguranță și încredere: siguranța că ești înconjurat de oameni în care poți avea încredere. Când este spus de la început, adevărul îl eliberează pe cel care l-ar fi putut ascunde și îl ferește pe acesta să cadă în labirintul minciunilor, dar îl ajută și pe cel de care ar fi putut fi ascuns(poate că în primă fază acesta va suferi, dar apoi va vedea dincolo de aparențe și va înțelege că decât să afli mai târziu e mai bine mai repede). Adevărul nu va mulțumi vreodată pe toată lumea, dar o minciună sau “evitarea adevărului” nici atât

Poate nu sunteți de acord cu mine, dar mai bine suferi acum din cauza adevărului decât mai târziu când deja ai luat decizii influențate tocmai de faptul că unele lucruri nu ți-au fost spuse pe față, decizii ireversibile, ale căror consecințe le vei suporta oricum. Sau putem ascunde de ceilalți unele lucruri definitiv ca să nu le facem rău?

 
spune adevarul

6 thoughts on “Adevărul eliberează

  1. Cand ai o siguranta interioare in credinta ta mai puternica decat cea exterioara, a ratiunii, atunci nu vei mai tine cont de aceste detalii. Cand omul sta pe conducerea lui Dumnezeu si nu se mai lasa amagit de nascocirile ratiunii va deveni “o lumina intre oameni”, citat de la Parintele Arsenie Boca. 😛

  2. Lavinia this truth struck me close to my heart. We can hide nothing from God for he sees all and hears all. Yet we live sometimes like God is both blind and deaf. Is it not better as you have so beautifully said here to live in truth rather than to live in deceit to ones self. satan is the great deceiver and a lier. If he can get us to act like him instead of living in truth then he will destroy us. Truth lets us have peace. I loved this post. It is such a precious truth.

    Much love Tom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s