Covid19 și dragul de acasă

Vă înțeleg pe cei care în străinătate fiind vă doriți să vă reîntoarceți în țară. Vă înțeleg atât timp cât faceți asta responsabil.

Vii în țară din zone cu cazuri de Covid 19. Foarte bine, nu îți zic ca e greșit, dar asumă-ți asta!! Chiar nu contează că ai fost în concediu sau că erai stabilit acolo. Recunoaște de unde vii și stai acasă izolat cele 14 zile, nu e un capat de lume. Ah, da, si implicit si cei care locuiesc în același loc cu tine. Nu aștepta să îți zică cineva să stai izolat, e de bun simț să faci asta ținând cont de situația actuală la nivel global.

Cum eu înțeleg că vrei să fii acasă, înțelege și tu că poți părea bine, dar virusul să fie instalat deja in organism, fară să se manifeste (încă). Nici măcar nu e nevoie să te gândești la mine, un necunoscut pentru tine, gândește-te la cei dragi, părinți, bunici… Gândește-te că în timp ce tu, în caz ca porți virusul, poți scăpa ușor, că doar ești tânăr, ei s-ar putea să aibă imunitatea scăzută și să nu scape la fel de ușor. Gândește-te, ai putea trăi cu ei pe conștiință?…

Dacă vii din zone rosii, gândește-te la cum a fost acolo și mai gândește-te că iresponsabilitatea ta, argumentată de eternul “Mie nu mi se poate întâmpla”, poate contribui exponențial la crearea aceleași stări și aici, în locul pe care cu mare tam-tam îl numești acasă. Vreau să cred că oamenii au drag de acasă, dar deja numeroasele cazuri în care pur și simplu nu au avut chef la vamă sau în aeroport să își asume adevărul, că de respect nici nu se mai poate pune problema, îmi dovedesc ca habar nu avem ce e acela, drag de acasă. Acasă… tocmai locul pe care ar trebui să îl respectăm și să îl protejăm…

Știu că sunt și oameni de bun simț, cu drag de acasă, care au înțeles situația și stau in autoizolare acasă și țin să le mulțumesc pentru asta 🙏. Știu că mulțumirile mele nu vă ajută, dar măcar atât să fac pentru voi, cei care v-ați gândit și la ceilalți.

E și virusul acesta tot un fel de gripă, totuși nu are un tratament specific și nici nu i se cunosc eventualele efecte pe termen lung, așa că vă încurajez pe toți, nu doar pe cei proaspăt întorși acasă, nu să vă faceți provizii de mâncare pentru un an, ci să fiți responsabili, să respectați normele de igienă, să dezinfectați cât mai des suprafețele cu care intrați în contact, inclusiv telefoanele, și mai ales să ieșiți cât mai puțin, spre deloc în locuri aglomerate, fie ele mall-uri, concerte sau parcuri. Iar dacă aveți cea mai mică suspiciune că ați fi putut contacta Covid 19, stați în carantină și apelați la autoritățile competente. Așa cum sunt ele, cu bune și rele, sunt singurele care vă pot realmente ajuta. Acum chiar nu mai funcționează tratatul pe cont propriu cu medicamente după ureche sau cu clasica palincă cu miere, atât de îndrăgită de mulți.

Multă sănătate și drag de acasă sa aveți!

2 thoughts on “Covid19 și dragul de acasă

  1. Frumoase gânduri si utile, pentru al poporului român sanatate, bunastare si fericire ! 🙂
    “Să nu te răzbuni şi să nu ţii necaz pe copiii poporului tău. Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Eu sunt Domnul.”
    “Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea şi Prorocii.”
    Un weekend binecuvântat, drag Suflet minunat !

Leave a comment